Als we ons lichaam en algehele fitheid willen verbeteren denken we vaak aan hard trainen, gezond eten, vitaminen innemen en eiwitshakes voor na het sporten. Maar het is tijd om eens naar iets anders te gaan kijken dan het bovenstaande. De meeste mensen overwegen het niet eens om hun slaap te verbeteren. En dat terwijl dit veel meer invloed heeft op je resultaat dan welk supplement dan ook.

Redenen waarom voldoende slaap belangrijk is

✅ Behoud van energie
✅ Fysiek herstel
✅ Psychologisch herstel
✅ Reorganisatie van onze gedachten
We hebben slaap dus echt nodig om onze batterij op te laden. Wanneer dit niet goed wordt opgeladen kan dit negatieve effecten met zich meebrengen. Deze effecten hebben grote gevolgen voor je lichaam en algehele fitheid.

Bekijk onze 21 dagen deal

Gevolgen van een slaaptekort

❌ Verhoogde eetlust
❌ Slechtere verzadiging
❌ Vertraging metabolisme (stofwisseling)
❌ Verlaging van de testosteronproductie
❌ Verandering in de balans tussen vet- en spiermassa
❌ Afname cognitieve vaardigheden (Bijvoorbeeld concentratie, productiviteit etc)
❌ Vatbaarder voor ontstekingen
Het beste is om minimaal 8 uur per nacht te slapen om te zorgen dat je uitgerust wakker wordt. Als je minder dan 8 uur slaapt creëer je een slaaptekort wat bovenstaande gevolgen met zich mee kan brengen.
Echter is de kwaliteit van je slaap ook belangrijk. Als je 8 uur hebt geslapen maar gedurende de dag ontzettend moe en traag bent, dan kan dit duiden op een slechte slaapkwaliteit. Je slaapkwaliteit kan op verschillende manieren worden beïnvloedt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je slaap hygiëne en cafeïne inname.
In de toekomst zal ik een blog plaatsen waarin ik je tips geef hoe jij je slaap kunt verbeteren.