Een opgeblazen buik kan echt door heel veel verschillende dingen komen. Ik ga vandaag een aantal punten met je behandelen en ik weet zeker dat je daar profijt uit gaat halen.
De meeste mensen krijgen een opgeblazen buik door de te hoge hoeveelheid koolhydraten die ze binnenkrijgen. Ieder persoon heeft een bepaalde koolhydraattolerantie. Dit wil eigenlijk zeggen dat ieder persoon maar een x aantal hoeveelheid koolhydraten op een dag kan binnenkrijgen zonder hier klachten door te ervaren.
Stel je voor dat je bijvoorbeeld een koolhydraattolerantie hebt van 180 gram op een dag. Als jij dan bijvoorbeeld 220 gram koolhydraten binnenkrijgt op een dag dan gaat je lichaam daar simpelweg op reageren omdat hij/zij dit niet aankan. Vaak met als gevolg dat je een opgeblazen buik krijgt.

Bekijk onze 21 dagen deal

Maar wat werkt dan wel?

De hoeveelheid koolhydraten die je kunt tolereren is heel erg verschillend van persoon tot persoon. Mocht je echt last hebben van een opgeblazen buik dan raad ik je aan om eens een aantal dagen je eten bij te houden. Dit kun je heel gemakkelijk doen via een app. Op die manier krijg je zicht op hoeveel koolhydraten je binnenkrijgt. Probeer dan een aantal dagen later minder koolhydraten te eten om te kijken of dit een positief effect op je heeft.
Een opgeblazen buik kan ook komen door een stoelgang die niet helemaal lekker loopt. Je kunt door middel van goed eten ervoor zorgen dat de stoelgang beter wordt gestimuleerd. Je moet dan voornamelijk denken aan de hoeveelheid vezels die je binnenkrijgt. Als je veel vezels binnen krijgt heb je over het algemeen een hele goedwerkende stoelgang.
Vezels kun je uit veel verschillende producten halen, hierbij moet je denken aan: groenten, fruit, volkoren producten en zilvervliesrijst. Dit zijn allemaal producten die heel erg vezelrijk zijn en die ik zou adviseren om in je eetpatroon te verwerken. Ook is het een stuk voedzamer waardoor je je zeer waarschijnlijk ook een stuk fitter en energieker voelt.

Take away punten

✅ Een opgeblazen buik komt vaak door een te hoge koolhydraatinname
✅ Een opgeblazen buik kan komen door constipatie
✅ Zorg voor een vezelrijk eetpatroon voor een goed werkende stoelgang