Je taille. Het liefst wil (bijna) iedereen deze zo getailleerd en zo strak mogelijk, maar is dit wel voor iedereen weggelegd en wat is daar allemaal voor nodig?
Allereerst is het belangrijk om helder te krijgen wat het maakt of iemand wel of geen slanke taille heeft. De hoeveelheid vetmassa van een persoon is hierin allesbepalend. Want je kan wel een slanke taille hebben, maar als je daar overheen een laag vet hebt zitten dan wordt je taille automatisch een stuk breder. Als iemand een gespierde buik heeft en daarbij weinig vet dan draagt dit natuurlijk wel bij aan een strakke en slankere taille. Iemands lichaamsbouw heeft hier natuurlijk ook nog invloed op. De ene persoon heeft gewoon eenmaal een slankere lichaamsbouw als een ander.

Wat is nodig voor een slanke taille?

Je moet er dus voor zorgen dat je een laag vetpercentage hebt. Op dat moment zul je zien dat eigenlijk heel je lichaam een stuk strakker wordt, waaronder je taille. Je kan helaas geen plaatselijk vet verbranden dus moet je er voor zorgen dat je vetmassa over je gehele lijf laag is.
Op heb moment dat je een laag vetpercentage hebt, dan zal je buik nog strakker doen ogen als je gespierde buikspieren hebt. Dit kun je uiteraard bereiken door specifieke buikspieroefeningen te doen. Ook helpt het als je grote oefeningen doet waarbij je buikspieren ook mee moeten helpen om de oefening goed uit te kunnen voeren. Denk hierbij aan Squats of Deadlifts.

Bekijk onze 21 dagen deal

Oke, maar hoe krijg ik dan een laag vetpercentage?

Als je jouw vetpercentage wilt verlagen dan moet je ervoor zorgen dat je in een calorietekort zit. Een calorietekort wil eigenlijk zeggen dat je minder calorieën eet dan dat je lichaam nodig heeft waardoor je lichaam zijn of haar reserves gaat gebruiken om jou te kunnen voorzien van energie. Je lichaam kan spiermassa of vetmassa gaan gebruiken als reserves. Op het moment dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt en als je aan krachttraining doet dan zal je lichaam voornamelijk zijn vetmassa inleveren om jou te kunnen voorzien van energie. Hierdoor krijg je een lager vetpercentage.

Take away punten

✅ Voor een slanke taille moet je een laag vetpercentage hebben
✅ Je krijgt niet een slanke taille door ALLEEN maar je buikspieren te trainen
✅ Traint niet teveel de schuine buikspieren (hier word je taille niet slanker van)