Er zijn een hoop mensen die shakes gebruiken om af te vallen, maar is dit wel de juiste keuze? Een afslank shake is eigenlijk poeder wat je moet aanmaken met water, melk of yoghurt. Je krijgt dan een shake en deze drink je dan de hele dag door als zijnde maaltijdvervanger. Een shake is helaas niet altijd de beste keuze en helemaal niet voor op de lange termijn.
Allereerst zijn de meeste shakes alles behalve gezond. Daarbij komt ook nog eens dat je een hoop voedingsstoffen, vitamines en mineralen misloopt omdat je deze simpelweg niet eet. Niet iedere shake kan jou daarvan voorzien waardoor je dus een structureel tekort oploopt voor bepaalde voedingsstoffen. Shakes geven ook niet het meest verzadigd gevoel omdat je lichaam meerdere dingen nodig heeft om verzadigd te raken. Denk hierbij aan: voedsel volume, vezels, hoge viscositeit etc. De kans dat jij het op een dag alleen maar bij de shakes gaat houden is zeer klein omdat je simpelweg veel honger kunt ervaren. De meeste shakes bevatten ook veel suikers, wat er al helemaal niet voor zorgt dat je een verzadigd gevoel ervaart. In de afbeelding hiernaast zie je een voorbeeld wat voor ingrediënten er in een afslankshake zitten.

Bekijk onze 21 dagen deal

Shakes bieden ook geen oplossing voor de lange termijn, want ik denk niet dat jij van plan bent om heel je leven shakes te blijven drinken. Op het moment dat je weer stopt met de shakes en je jouw normale voedingspatroon weer oppakt dan zul je zien dat je weer super snel aankomt. En dan krijgen we het oh zo bekende jojo effect.
Als je écht af wilt vallen en dit wilt onderhouden dan zul je iets moeten vinden wat je op de lange termijn kunt blijven volhouden. Want je eigen lijf is het resultaat van je huidige levensstijl. Dus eet je nu heel gezond en sport je veel dan zul je waarschijnlijk redelijk fit zijn. Ben je heel inactief en heb je een slecht eetpatroon dan zul je zeer waarschijnlijk niet fit zijn en wellicht te zwaar. Zoek iets voor jezelf wat je kunt blijven volhouden want alleen dan ga je resultaat boeken voor op de lange termijn.
Daarbij zorgt de afslank shake er niet voor dat je afvalt want het enige wat daarvoor nodig is, is het creëren van een calorietekort. Alleen dat gaat er voor zorgen dat je vetmassa gaat kwijtraken.
Zie jij door de bomen het bos niet meer en heb je geen idee waar je moet beginnen? Bij Exentry helpen we je graag op weg dus kom gezellig een keertje langs.

Take away punten

✅ Shakes kunnen effectief zijn maar zijn vaak niet vol te houden voor op de lange termijn
✅ Dubbel zo snel weer aankomen als je je oude eetpatroon weer oppakt (jojo effect)
✅ Een shake zorgt niet voor vetverlies want daar zorgt een calorietekort voor
✅ Afslank shakes bevatten vaak te weinig voedingsstoffen en een hoop suiker