Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Er zijn voordelen aan een streng dieet maar ik denk dat de nadelen een stuk groter zullen zijn.
Bij een streng dieet gaan mensen vaak super weinig eten. Denk aan 500 tot 1000 calorieën op een dag…. En ja omdat je jezelf compleet uithongert val je af.  Je zult echter niet alleen maar afvallen in vet want door het strenge dieet zul je ook spiermassa gaan verliezen.
Het probleem met een streng dieet is dat het niet vol te houden is. Daarbij is het ook ontzettend ongezond om weinig te eten omdat je zeer waarschijnlijk bepaalde voedingsstoffen tekort komt. Wat er ook bij komt kijken is dat je lichaam heel zuinig met zijn of haar energie omgaat omdat je weinig energie binnen krijgt. Je wordt een stuk lomer en inactiever. Je zult sneller op de bank gaan liggen in plaats van zitten. Met als gevolg dat je 10x zo snel aankomt als je stopt met streng diëten.

Bekijk onze 21 dagen deal

Maar wat werkt dan wel?

Het is belangrijk dat je gewoon gezond en normaal blijft eten. Als je tijdelijk een dieet gaat doen en je gaat vervolgens weer je normale eetpatroon oppakken dan zul je weer net zo snel aankomen. Het welbekende jojo effect en als je het aan mij vraagt is dat een verspilling van je tijd. Zorg ervoor dat je minder calorieën eet dan dat je lichaam nodig heeft zodat je in een calorietekort verkeert. Dat gaat er uiteindelijk voor zorgen of je wel of geen vet gaat verliezen. Je hoeft echt niet heel de dag rijst, kip en broccoli te eten want dat is helemaal niet nodig. Blijf lekker in beweging, slaap goed en eet gezond. Maak het vooral niet moeilijker dan dat het is. En het allerbelangrijkste misschien nog wel: Doe iets wat JIJ vol kunt houden want dat gaat je uiteindelijk het verste brengen.

Take away punten

✅ Een streng dieet is vaak ongezond en niet vol te houden voor op de lange termijn
✅ Na het stoppen van het strenge dieet kom je vaak dubbel zo veel weer aan (jojo effect)
✅ Kies voor een duurzame aanpak voor een blijvend resultaat